# How many students are in each house?

271 views

In a class there are 60 students who belong to Nightingale, Peacock and Parrot house. There are four times as many students in Parrot house as Nightingale house; and six more in Peacock house than Nightingale house.
How many students are in each house?

posted Jul 28, 2015

+1 vote

If we take the number of students in Parrot room as X
then in nightingle room the number of students will be 4x
then in Peacock room the number of students will be 4x+6
so as per the sum the total no of students is 60

Hence x+4x+4x+6 = 60

9x+6= 60

9x = 60-6 = 54
hence x = 54/9 = 6

So no of students in Parrot room = 6
no of students in Nightingale room = 6*4 = 24
no of students in Peacock room = 24+6 = 30

N.Ranga Rao
Sattenapalle

answer Jul 28, 2015 by anonymous
Nightingale=x,parrot=4x,peacock=x+6
ie x+4x+(x+6)=60
solving get x=9
hence nightingale=9
parrot=36
peacock 15
total=60

Parrot = 36
Nightingale = 9
Peacock = 15

Did I do it the other way around?!

answer Feb 19, 2016 by anonymous

Similar Puzzles

In a class there are total 63 students.
The average age of girls is 24 years and that of boys is 21 years.
If the average age of whole class is 22 years and 8 months, then how many boys are there in a class?

Every student in a second grade class sends a valentine to each of the other students in the class, for a total of 306 valentines.
How many students are in the class?

+1 vote

Add together three numbers each time to score 45.

Each number can be used as many times as you wish.

How many different combinations are there?

5 10 15 20 25