   # How many days are required to complete the work ?

170 views

3 men and 4 women do a work in 10 days as 2 men and 6 women do. 4 men and 8 women starts the same work and after 2 days only women remains in the work for completing it.

How many days are required to complete the work ? posted Apr 8, 2015

(3 men work + 4 women work ) 10 days = (2 men work + 6 women work ) 10 days

3 men + 4 women = 2 men + 6 women
1 men = 2 women

So, total work in case of women is
(3*2 + 4) * 10 = 100 women work.

Thus
( 4*2 + 8 ) * 2 = 32 women work is completed after 2 days. Remaining 68 work is done with 68/8 = 8.5 days by women..... answer Apr 8, 2015

3-2=1 men; 6-4=2 women; therefore: one men = two women;
3 m = 6 w;
3 m + 4 w = 6 w + 4 w = 10 w;
10 w = 10 days; 10 w * 10 days = 100 days take the work of one woman;

4 m + 8 w = (4 m * 2) + 8 w = 16 w
100/16 w = 6,25 days take the work of sixteen women;
6,25 - 2 = 4,25 would modify the sixteen women and eight remain twice as long, that is
4,25 + 4,25 = 8,5 answer Mar 20, 2016 by

Similar Puzzles

The strength of Gopal is twice that of Sandeep, whereas the strength of Sandeep is thrice that of Mohit.
If Gopal can do the complete work in 5 days, then how many days are required to do the complete work by three of them?