# How much did he make or lose on this series of transactions?

0 votes
89 views

A man bought a motor cycle for Rs. 16000, sold it Rs. 17000, then bought it back for Rs. 18000, and finally sold it for Rs. 19000.
How much did he make or lose on this series of transactions?

posted Mar 25
Share this puzzle

## 3 Answers

+1 vote

He made a profit of Rs. 1000 twice, in total Rs. 2000

answer Mar 25
0 votes

2000 rupees profit

answer Mar 26
0 votes

The man spent Rs. 16,000 + Rs. 18,000 = Rs. 34,000/- and receivef Rs. 17,000 + Rs. 19,000 = Rs. 36,000/-. Hence, he made a profit of Rs. 36,000 - Rs. 34,000 = Rs. 2,000/-..

answer Mar 31 by anonymous

Similar Puzzles
0 votes

My friend collects postage stamps. She purchased two, but found that she needed to raise money urgently. So she sold them for INR 8000 each. On one she made 20% and on the other she lost 20%.

How much did she gain or lose in the entire transaction?

0 votes

A man walked to a store with a fake 1000 note.
He changed the note to two 500 notes from the sales attendant.
He later went back to the attendant to pay for a 300 worth of goods
using one of the 500, and collected 200.
How much did the store lose?

0 votes

Over 25 weeks, a student trying to save up for a much wanted item only managed to put aside an average of £2 per week.

He then found a part-time job and after a total of 45 weeks his average savings rose to £9 per week.

How much did he save on average each week for the 20 weeks after getting the job?

+1 vote

On the market, Mrs. Jain and Mrs. Sharma sell apples. Mrs. Jain sells her apples per two for Rs 50. The apples of Mrs. Sharma are a bit smaller; she sells hers per three for Rs 50. At a certain moment, when both women have the same amount of apples left, Mrs. Sharma is being called away. She asks her neighbor to take care of her goods. To make everything not too complicated, Mrs. Jain puts all apples to one big pile, and starts selling them for Rs 100 per five apples. When Mrs. Sharma returns at the end of the day, all apples have been sold. However, when they start dividing the money, there appears to be a shortage of Rs 350.

Supposing they divide the amount of money equally, how much does Mrs. Jain lose with this deal?