top button
Flag Notify
    Connect to us
      Facebook Login
      Site Registration Why to Join

    Get Free Puzzle Updates

Facebook Login
Site Registration

For getting maximum profit, Rahul will use 30% discount in which item and he will pay how much rupees to the shopkeeper?

0 votes
68 views

Rate list of some liquids purchased by Rahul is -
Item.........Rate per litre.......Amount required in litres
Milk......20/-........5
Oil........80/-........1
Cream......120/-.......0.5
A shopping mall offers a discount of 10%,20% and 30% in the rate of following items. These discounts are given according to the demand of customer.
For getting maximum profit , Rahul will use 30% discount in which item and he will pay how much rupees to the shopkeeper ?

posted Dec 23, 2015 by Varun Kumar

Share this puzzle
Facebook Share Button Twitter Share Button Google+ Share Button LinkedIn Share Button Multiple Social Share Button

1 Answer

+3 votes
 
Best answer

he will take 30% discount on milk
As the quantity of milk required is more.
Milk cost Rs (20*5) = 100
Oil cost Rs (80*1) = 80
Cream cost Rs (120*0.5) = 60
So he will take discount 30% on milk, 20% on oil and 10% on cream
So he will pay = 70 + 64+ 54 = 188

answer Dec 23, 2015 by Jaspalsingh Parmar



Similar Puzzles
0 votes

If a shopkeeper sells some items at 5% discount and if if sells the same at 7% discount then he makes $15 less profit. What is the list price of the item?

0 votes

A shopkeeper decides to give a discount of 20% + 30% on the printed price of a watch, but unfortunately the printed banner comes with the print as 30%+40% discount. If he gets a gain of only 5% of actual cost of watch in this new structure then how much profit in a actual cost did he decide to get in the earlier structure.

+1 vote

Many students applied for a technical job for a month(April) but only two among them successfully completed the technical rounds. It was time for the final Interview. The interviewer asked both the students whether they would like to have 10 crores rupees for the month or, Re. 1 on day 1, Rs. 2 on day 2, Rs. 4 on day 3 , doubling up everyday till the last day of the month.
Student 1 chose 10 crore rupees. Student 2 chose the other option.
Which student made a better choice and how much was the profit?

+1 vote

A woman bought a used car for $600 and sold it a friend for $800. She later bought it back for $1,000 and resold it for $1,200. Did she make any profit and if so, how much?

Contact Us
+91 9880187415
sales@queryhome.net
support@queryhome.net
#280, 3rd floor, 5th Main
6th Sector, HSR Layout
Bangalore-560102
Karnataka INDIA.
QUERY HOME
...